Dagwaarde van een auto berekenen

Aan de hand van een kenteken je ook de dagwaarde van een voertuig berekenen, via verschillende websites kunt u door middel van het invoeren van een kentekennummer de waarde van een voertuig berekenen, natuurlijk is de waarde van een voertuig altijd afhankelijk van vraag en aanbod waardoor de dagwaarde zoals deze uit de berekening komt nooit altijd geheel zal kloppen. Er zijn ook verschillende bedrijven die voertuigen inkopen, zoals 247autoverkopen.nl, deze hebben vaak ook op de website een kenteken check zoeker staan waardoor u direct het kenteken van het voertuig in kunt voeren en op kunt zoeken hoeveel dit bedrijf voor uw voertuig wil betalen. Het bedrag dat hieruit komt is vaak een minimale prijs en de verkoopprijs bij een particuliere verkoop zal daarom ook een stuk hoger liggen.

Bereken dagwaarde

Als u uw voertuig in wilt ruilen om een nieuw of tweedehands voertuig bij een dealer zal deze u ook vaak vragen eerst een dagwaarde berekening uit te voeren om de waarde van uw voertuig te bepalen, de dealer zal echter nooit hetzelfde bedrag geven als de dagwaarde van een voertuig, deze wil namelijk ook graag winst maken op het voertuig. De dagwaarde zoals u deze uit de berekening krijgt is een goede richtprijs je als je dan je gaat auto verkopen aan een particulier, tijdens de onderhandelingen kunt er dan uiteindelijk altijd nog voor kiezen om te dalen in de prijs.

Ook wanneer je een tweedehands voertuig wilt gaan kopen (ongeacht of dit bij een dealer of een particulier is) is het verstandig om het kenteken op te zoeken bij een dagwaarde berekening, op deze manier kunt u zien of de vraagprijs van de verkoper reëel is, dit kunt u meenemen in uw gedachten mocht het op een onderhandeling uitkomen. Op deze manier staat u sterker tijdens een onderhandelingsperiode, in combinatie met de gegevens zoals u deze via onze kenteken check op kunt vragen kunt u een goede schatting maken van de waarde van het voertuig waardoor u kunt voorkomen dat u teveel betaald voor een voertuig of een voertuig koopt dat binnen korte tijd van veel onderhoud voorzien moet worden.